Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



    Polskie pierogi i kiełbasy na Filipinach

    Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Karina Katzer | 2016-11-02 03:45:25
    pierogi, biała kiełbasa, manila, filipiny, legazpi, babci kuchnia.

    Już od ponad roku działa na w Manili wytwórnia polskich pierogów i kiełbas "Babci Kuchnia" oferując polskie smaki mieszkańcom stolicy Filipiny, ale nie tylko im.

    Przez ten czas firma rozwinęła produkcję killudziesięciu smaków pierogów, a także kiełbas (z kiełbasą białą, jako produktem flagowym w tej kategorii). Dominują tradycyjne polskie pireogi, ale wprowadzane są także pierogi wypełnione egzotycznymi smakami. Wyroby dostępne są w siedmiu miejscach w Manili oraz na zamówienie on-line.

    Jak podkreśla pan Piotr Pysk, założyciel i właściciel wytwórni:
    "... nasze wyroby są przygotowywane z najlepszych składników i bez jakichkolwiek konserwantów, zgodnie z polskimi recepturami, aczkolwiek kilka smaków zostało dostosowanych do lokalnych gustów. Jesteśmy już rozpoznawalni na rynku. Jakkolwiek nie prowadzimy jeszcze eksportu, to mamy już stałych klientów z Hong Kongu, Malezji, czy Singapuru, którzy przy każdej wizycie w Manili zamawiają u nas kartony mrożonych wyrobów, aby zabrać do domu".

    Jego słowa potwierdzają liczne publikacje w prestiżowych magazynach spożywczych w Manili (np. "Appetite"), a także opinie klientów i filipińskich blogerów kulinarnych.

    "Kluczem do sukcesu na rynku, który jest przecież przywyczajony do pierożków chińskich, czy ogólnie - azjatyckich, była inwestycja w produkcję na Filipinach i ciężka praca nad jakością oraz marketingiem, który zaczynał się od niedzielnych bazarków spożywczych w prestiżowych częściach miasta".

    Aktualnie firma prowadzi przygotowania do uruchomienia produkcji kolejnych delikatesów - m.in. uszek, pyz i knedli - powinny wystartować w przyszłym roku.

    A tak na marginesie - wyroby są po prostu pyszne! Zwłaszcza pierogi z kapustą z grzybami i odrobiną oleju z trufli!

    https://www.facebook.com/Babcikuchnia/

    http://www.philstar.com/lifestyle/food/dish/2014/10/09/1377937/a-slice-poland-makati

    http://www.pepper.ph/when-in-legazpi-sunday-market-try-out-these-delicious-polish-pierogi/





    Pliki do pobrania

    TheApetiteOctober2016BABCIKUCHNIA
    pdf | 4.35 MB
    Pobierz