Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



UE-Malezja. Międzynarodowe forum UE-ASEAN w zakresie bezpieczeństwa żywności THE EU-ASEAN FORUM on FOOD SAFETY 2015, Kuala Lumpur, Malezja, 8-9 grudnia 2015 r. - zaproszenie

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Łukasz Chrzanowski | 2015-12-26 14:19:40
malezja, malaysia

W terminie 8-9 grudnia br. odbędzie się w Kuala Lumpur kolejna edycja Międzynarodowego Forum UE-ASEAN w zakresie bezpieczeństwa żywności - THE EU-ASEAN FORUM on FOOD SAFETY 2015.

W terminie 8-9 grudnia br. odbędzie się w Kuala Lumpur kolejna edycja Międzynarodowego Forum UE-ASEAN w zakresie bezpieczeństwa żywności - THE EU-ASEAN FORUM on FOOD SAFETY 2015.

Spotkanie jest realizowane w ramach projektu unijnego: Wsparcie dla europejskich przedsiębiorców w Azji Południowo-Wschodniej – moduł: Malezja – SEBSEAM-M (Support to European Business in South East Asia Markets - Malaysia Component), który jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej (UE) i nadzorowany przez Komisję Europejską.

 

Podczas trwania forum UE-ASEAN w zakresie bezpieczeństwa żywności są planowane: konferencja, warsztaty oraz spotkania i dyskusje.

 

Zaproszenie jest w pierwszej kolejności skierowane do specjalistów sektora spożywczego oraz bezpieczeństwa żywności w handlu między krajami UE a ASEAN, w tym m.in.:

  • ekspertów żywności (wg standardów UE i ASEAN);
  • instytucji i agencji rządowych odpowiedzialnych za certyfikację weterynaryjną i spożywczą;
  • firm/przedsiębiorców sektora spożywczego: producentów, przetwórców, dystrybutorów, handlowców, właścicieli restauracji, hoteli oraz firm cateringowych sieci detalicznych;
  • firm/przedsiębiorców sektora bezpieczeństwa żywności: chłodnictwo i zamrażanie, pakowanie, transport i logistyka, magazynowanie i składowanie, przechowywanie oraz etykietowanie;
  • decydentów i kadry zarządzającej branżą;
  • osób zainteresowanych ww. zagadnieniami.

 

GŁÓWNE TEMATY FORUM:

  • certyfikacja żywności i zasady dopuszczenia do rynku
  • dobre praktyki w zakresie jakości żywności
  • okres przechowywania żywności
  • identyfikacja (śledzenie) produktu
  • łańcuch chłodniczy
  • etykietowanie

STRONA REJESTROWA:

http://eu-aseanforum.com/

 

WSPÓŁORGANIZATOR:

Izba Handlu i Przemysłu UE-Malezja – EUMCCI (EU-Malaysia Chamber of Commerce & Industry)
http://www.eumcci.com/

 

Szczegółowe informacje (w języku angielskim):
w załącznikach poniżej:




Pliki do pobrania

eu-aseanforumwhitepaper2
pdf | 779.84 KB
Pobierz
introductionflyerdec
pdf | 831.94 KB
Pobierz